Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, sutra će i zvanično postati rekorder po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste.
Srpski teniser je na prvom mjestu tačno 311 nedjelja i na taj način je prestigao rekord koji je do sada držao Rodžer Federer sa 310 nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

Tim povodom, ljubitelji tenisa i navijači Novaka Đokovića iz Novog Pazara izlijepili su centralne gradske ulice plakatima na kojima su čestitali Novaku na ovom historijskom
uspjehu. I prije dvadesetak dana su Novopazarci čestitali Đokoviću kada je osvojio Australijan open transparentom na gradskoj tvrđavi.
Iako se zvanično ne zna ko stoji iza ovih poruka Novaku, na plakatima kojima je oblijepljen Novi Pazar kao autor je potpisana lokalna štamparija Merak.
Podsjećanja radi, tokom velike krize izazvanom koronavirusom koja je ovaj grad pogodila tokom juna i jula mjeseca prethodne godine, Novak Đoković je pomogao Novi Pazar i njegove građane tako što je Opštoj Bolnici Novi Pazar donirao 5 miliona dinara.
Tako je najbolji svjetski teniser pokupio sve simpatije građana Novog Pazara i Sandžaka u kojem ima veliki broj svojih navijača.
Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here