Konstitutivna sednicaSkupštine  grada Novog Pazara je održana. Konstitutivna sednica Skupštine  grada Novog Pazara održana je danas. Formirana je skupštinska većina koju čine odbornici liste ”Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić” i liste  “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – za našu decu” Nakon verifikacije mandata, za predsednicu Skupštine imenovana je Anela Šemsović iz SDP.  Njen zamenik biće Albin Šabotić iz iste stranke.

Odbornici Skupštine  grada Novog Pazara su na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine izabrali doktorku Anelu Šemsović iz SDP-a za njenog zamenika imenovan je Albin Šabotić iz iste partije.

Anela  Šemsović je lekar i radi kao profesor anatomije i fiziologije u Srednjoj medicinskoj školi “Dva heroja”. Završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini, kao i doktorske studije na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu u Travniku.

Novopostavljena predsednica Skupštine grada Anela Šemsović je zahvalila svima koji su podržali njenu kandidaturu, te izrazila očekivanje da će gradski parlament u naredne četiri godine raditi konstruktivno i poručila da će biti predsednica svih građana.

Za izbor predsednice Skupštine i njenog zamenika glasalo je 26 odbornika.

Iz Sandžačke demokratske partije su nakon sednice rekli da će se i u narednom periodu raditi na poboljšanju kvaliteta života svih građana, te da ovoj vlasti predstoje veliki poslovi. Odbirnici većine poručili su da  će svojim radom opravdati veliku podršku građana, koju su dobili na poslednjim lokalnim izborima.

Mandati su verifikovani 21. odborniku sa liste “Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić”, koja je u lokalnom parlamentu čini većinu,  11 odbornika sa liste ”Akademik Muamer Zukorlić-Stranka pravde i pomirenja (SPP) , za 9 odbornika Stranke demokratske akcije i 6 odbornika sa liste „Aleksandar Vučić , Ivica Dačić – Za našu decu“.

Za sekretara Skupštine imenovan je Ahmedin Binjoš, a za njegovog zamenika Dimitrije Veselinović.

Usvojen je i izveštaj gradske izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora u Novom Pazaru.

Rad konstitutivne sednice Skupštine grada pratili su i predstavnici Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru.

Sednica je počela učenjem Fatihe i minutom ćutanja,čime je  odata je počast preminulima od posledica koronavirusa.

Sajma Redžepefendić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here