Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da podržava predsednika Srbije Alekasandra Vučića u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem šampionatu.
“Žalosno je i porazno da prvi čovek države mora da reaguje, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, počev od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu”, saopštili su Novopazarci.
U tom superligašu naveli su da će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata na mnogim utakmicama i da imaju male šanse da zadrže superligaški status, kao i da su veoma zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji.
“Stoga, predlažemo da se sprovedu radikalne reforme. Ključno je da budu održani najhitniji izbori na svim nivoima fudbalske organizacije i da se izabere novo, nekompromitovano rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za čijeg predsednika predlažemo Rasima Ljajića. On bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene”, ocenili su Pazarci.
Oni su predložili i reformu sistema takmičenja, koja bi podrazumevala koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i rad s mlađim kategorijama.
“Posebne promene neophodne su u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. Osim toga, nadležni državni organi trebalo bi da ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i da, ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, njihove aktere najoštrije sankcionišu”, zaključili su čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here