Fudbalski klub Novi Pazar zatražio je od Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije da se analiziraju sve sudijske odluke iz prethodnog kola i da se trajno odstrane iz fudbala svi koji su napravili greške u nameri da utiču na krajnji rezultat.
“Greške su sastavni deo fudbalske igre, ali samo su u Srbiji ‘greške’ postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala. Borimo se za opstanak u Super ligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica”, saopštili su u novopazarskom superligašu.
U tom klubu su naveli da je fudbalska javnost mogla da se uveri u “novu blamažu u Super ligi Srbije u režiji sudija, čijim se lopovlucima kroji prvenstvena tabela”.
“Kada klubovi međusobno ne dogovaraju rezultate, onda se sudije potrude da svojim odlukama utiču na krajnje ishode i na stanje na tabeli. Zbog korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo reći o kojim se utakmicama radi, kao ni imena arbitara koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal”, dodali su Novopazarci.
Oni su ocenili da Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i “egzekutore koji odrađuju posao za svoje nalogodavce”.
“To vide svi i svi to znaju godinama unazad, ali ove sezone su najbrutalnije i krajnje degutantno pokazane slabosti naše sudijske organizacije”, zaključili su Novopazarci.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here