Odbornica Sandžačke demokratske partije u Tutinu Fazila Ferizović rekla je za A1 da ta stranka neće po svaku cenu da uđe u vlast i dodala je da su oni spremni za razgovore ako prethodno stranke koje su dobile najveće poverenje građana ne budu mogle da se dogovore.

Ona je istakla da posljednje negativne izjave iz vrha Stranke demokratske akcije Sandžaka dodatno otežavaju razgovore.

“Naši odnosi sa SDA su malo opterećeni zbog izjava posljednjih dana koje dolaze iz vrha ove stranke, samim tim su otežane mogućnosti da mi postignemo neki dogovor sa njima”, kazala je Ferizović.

Istakla je da se u SDP-u drže stava da im narod u Tutinu nije dao povjerenje, samim tim što su, kako kažu, osvojili samo dva odbornika i da ne žele da preuzmu odgovornost.

“Mi  nismo postigli dogovor ni sa jednom strankom i zato danas i nismo podržali, bili smo uzdržani. Puštamo da većinu sastave stranke koje su zadobile najviše poverenje građana. U koliko oni ne budu uspeli da se dogovore, mi smo tu da razgovaramo sa svima, jer ne želimo vlast po svaku cenu.”, rekla je Ferizović.

Podsjećamo, Stranka demokratske akcije Sandžaka i Srpska napredne stranke formirale su jučer vlast u Tutinu. Prije glasanja sjednicu su napustili odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića  Grupa građana “Zajedno za Tutin” Bajra Gegića, dok su odbornici Sandžačke  demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića ostali u skupštini, ali nisu glasali uz vladajuću većinu.

Izvor: A1tv.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here