Foto: Facebook/SDA SandžakaPovodom uvredljive izjave predsjednika SDA Sandžaak Sulejmana Ugljanina, koji je na konferenciji za meedije političke protivnike nazvao “bijednicima” jer nisu pružili većinu u lokalnom parlamentu njegovoj stranci u Tutinu, oglasio se poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.
“Sramotna izjava predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina ne priliči ni godinama ni funkciji koju obavlja. Nazvati predstavnike svog naroda “bijednicima” jer imaju drukčije stavove je nešto što je odraz vlastite nekulture i primitivizma.
Za mene lično i za Stranku pravde i pomirenja ni jedan čovjek nije ”bijednik” i nikada neće biti, i oni koju podržavaju neku drugu opciju opet su dio mog naroda kojeg neizmjerno volim i poštujem, makar se ne slagali u mnogim stvarima.
I nikada nećemo ni za jednog predstavnika bilo koje konkurentne političke opcije koga je narod podržao svojim glasovima reći ni jednu ružnu riječ niti omalovažiti naš narod i glasače koji su ih podržali. Ovakva retorika odraz je nemoći i političkog infaltizma koji polahko ali sigurno nestaje sa političke scene Sandžaka.
Lično želim da čestitam svim odbrnicima Skupštine opštine Tutin koji su iskazali odlučnost da mijenjaju neučinkovitu lokalnu vlast i konačno Tutinu donesu promjenu”, navodi Fehratović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here