AktuelnoHronikaVijesti
jun 22, 2021, 12:04 pm
934

U pucnjavi koja se dogodila u nedjelju u berlinskoj ulici Miler, ispred jednog šiša bara, ranjene su tri osobe iz Novog Pazara.
Njemačka policija i dalje traga za napadačima koji su u nedjelju uveče  ispalili “kišu” metaka ka trojici muškaraca koji su sjedeli u jednom ugostiteljskom objektu.

Očevici kažu da je scena izgledala kao u brutalnim akcionim trilerima. Napadač je ispalio gotovo 30 hitaca, a u jednoj žrtvi je navodno završilo osam metaka. Sve se odigralo oko 23 sata, dok su gosti šiša-bara “Lale” sjedeli u bašti i uživali u toploj ljetnjoj večeri. Mia E. (28) je sa momkom bila blizu bara, išli su ka kući, kada se veče pretvorilo u horor.

“Vidjela sam muškarca u tamnoj odeći, bio je visok oko 180 centimetara, gojazan. Imao je tamnu kovrdžavu kosu. Stajao je ispred bara, a onda je zavukao ruku u džep i izvukao pištolj i počeo da puca u pravcu muškaraca koji su sjedeli u bašti. Ispalio je najmanje deset hitaca, zvučalo je kao vatromet”, tvrdi Mia za medije.

Ona kaže da je kovrdžavi muškarac imao saučesnike, jer ih je vidjela da stoje između parkiranih automobila u blizini, dok drugi svjedoci tvrde da je pucano i u pravcu jednog crnog vozila.

“Čula sam pucnje i izletila sam iz radnje da vidim šta se događa. Pored mene je protutnjao crni automobil, nekoliko ljudi je bilo u njemu”, rekla je za medije Ilgerim H. (39), koja radi u lokalu nedaleko od bara u kojem je došlo do teškog ranjavanja tri Novopazarca.
Nakon napada žrtve su ostale da leže u bašti, a ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Prema nezvaničnim informacijama ispred bara pronađeno je 28 čaura, dok je samo u jednog muškarca ispaljeno oko 8 metaka u predjelu grudi.

Portparol tužilaštva je potvrdio da su žrtve porijeklom iz Srbije, a sumnja se da je motiv napada osvjeta, te da su napad izvršili Albanci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here