Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan ponovo je izabran na čelo vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a u obraćanju prisutnim istakao je kako Turska odlučno nastavlja realizirati ciljeve postavljene za budućnost.
U Sportskoj dvorani u Ankari danas je održan 7. redovni kongres turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a Erdogan je sa svih 1.428 važećih delegatskih glasova ponovo izabran za njenog predsednika.
Izabrani su i novi sazivi stranačkih organa, uključujući i Centralni upravni odbor (MKYK), koji broji 75, umesto dosadašnjih 50 članova.
Erdogan se po objavljivanju rezultata glasanja obratio prisutnim i zahvalio na ponovo ukazanom poverenju te je najavio da će Turska još odlučnije nastaviti put realizacije razvojnih ciljeva postavljenih za budućnost.
Dodao je kako će njegova zemlja, zajedno s Narodnim savezom, koji čine AK Partija i Stranka nacionalnog pokreta (MHP), ostvariti ciljeve zacrtane za 2023, kao i viziju za 2053.
“Ne zaboravimo da će 2023. godina biti godina pobjede Narodnog saveza. Narodni savez nije savez koji je nastao potpisom za stolom, već konsenzusom srca“, kazao je Erdogan.
On je dalje kazao da će Narodni savez nastaviti služiti Turskoj i njenim narodu baš kao što je to AK Partija radila proteklih 19 godina od 2002. kada je došla na vlast.
“Ponovo ćemo pokazati da na vlast nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu“, poručio je Erdogan i dodao da nema tog problema kojeg zajedništvo svih 84 miliona ljudi u Turskoj ne može prevazići.
TRT Srpski
A. N.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here