Foto: radiostoplus.com

Trenutna epidemiološka situacija na teritoriji Novog Pazara i Tutina i dalje je nestabilna, ali sa elementima poboljšanja, ocijenila je danas portparolka Zavoda za javno zdravlje Maida Iković.

Ona je novinarima rekla da odnos novoinficiranih prema broju testiranih, kao i smanjen broj pacijenata u covid ambulantama i onih koji se javljaju sa težom kliničkom slikom ukazuju da se epidemiološka situacija polako smiruje.

“Međutim, iako epidemiološka situacija ima tendenciju poboljšanja, ona nam ne dozvoljava da se opustimo. Zato apelujemo, prije svih na mlade, da poštuju propisane mjere, koje se odnose na socijalnu distancu, nošenje zaštitnih maski i upotrebu dezinfekcionih sredstava”, rekla je Ikovićeva.

Ona je pozvala mlade na odgovornost, da što manje ostvaruju kontakte, da čuvaju svoje zdravlje, jer na taj način čuvaju i svoje bližnje.

Portparolka Zavoda je istakla da ova ustanova i dalje obavlja svoje aktivnosti, iako je prošla kroz težak period velikog broja inficiranih zdravstvenih radnika korona virusom.

“Često smo meta neargumentovanih napada zbog nepoznavanja procedura, organizacije i zadataka našeg rada, na koje ne stižemo da odgovorimo. Ne bježimo od odgovornosti, već naprotiv i nama je u interesu da se što prije dođe do istine, koja se mora zasnivati na činjenicama i argumentima”, rekla je ona.

Prema posljednjim podacima ove ustanove u Novom Pazaru su od početka epidemije ukupno zaražene 993 osobe korona virusom, a u Tutinu 202, dok je ukupan broj testiranih 8.396.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here