Na dašnji dan -123 hospitalizovana pacijenta. Povećava se broj pregleda u COVID ambulanti-160. Juče je poslato 185 uzoraka ,stiglo za 150 od koji je 40 pozitivno(38 NP i 2TT).
Povećava se broj novootkrivenih i hospitalizovanih pacijenata. U datoj situaciji ZZJZ preduzima sve mere da bi se smanjila transmisija virusa.
Upozoravamo da je ovo problem svih nas i ne zavisi od jednog čoveka ili institucije i da je došao trenutaka da svi damo doprinos u cilju zaštite svog zdravlja ali i zdravlja naših najbližih.
Nemojmo zarad svog ličnog komoditeta praviti iste grške jer je ozbiljna situacija i vrlo lako može izmaći kontroli.
Potrebno je da vratimo maske, dezobarijere, dezinfekciona sredstva, odgovorna lica na svakim vratima svake ustanove, da merimo temperaturu i poštujemo sve epidemiološke mere.
Pozivamo MUP da pooštri mere kontrole ljudi u samoizolaciji, jer takvi se šetaju gradom ili rade.
Pozivamo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da se u svojim objektima pridržavaju epidemioloških mera. Potrebna je dezinfekcija javnih površina, stambenih zgrada, ustanova…
Pozivamo sve verske zajednice i institucije da se maksimalno pridržavaju mera pri molitvama i obredima. Škole i predškolske ustanove da pooštre mere.
ZU i zdravstveni radnici  da se pripreme za pojačan rad i mogući scenario i povećanje broja obolelih. Lokalna samouprava i Krizni štab da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti.
Inspekcijske službe da pooštre rad. Javni prevoz i taxi službe da pojačaju mere.
GRAĐANI URAZUMIMO SE SITUACIJA JE TEŠKA , A ŠTO JE JOŠ GORE IZ DANA U DAN SE KOMPLIKUJE!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here