Predstavnici Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar održali su danas susret sa novinarima i pozvala ih na saradnju u narednom periodu.
Portparol te stranke Emir Ašćerić najavio je da će gradski odbor SDA Sandžaka ubuduće informisati javnost u vezi lokalnih tema i Grada Novog Pazara, prenio je portal SNews.
“SDA Sandžaka želi da predstavi jedno novo mjesto za održavanje konferencija za medije i za saradnju s novinarima. Bavićemo se lokalnim temama i u budućnosti će mediji upravo sa ovog mjesta dobijati sve odgovore u vezi lokalnih tema i za Grad Novi Pazar”, poručio je Ašćerić.

Tokom razgovora sa novinarima predstavnici SDA Sandžaka su izrazili spremnost na učešće u debatama i dijalogu sa ostalim političkim i društvenim subjektim u Novom Pazaru.
SDA Sandžaka dugo nije imala portparola, a prema saznanjima Sandžačkih izbor na tu funkciju sprječavao je funkcioner ove stranke Ahmedin Škrijelj.
Ipak, na funkciju je imenovan Emir Ašćerić koji važi za probošnjački orijentisanog kadra koji uživa popularnost među građanima Sandžaka, a posebno Novog Pazara.
No, kako će se snaći na ovoj funkciji i da li će uspijeti da odoli proalbanskom lobiju unutar SDA, ostaje da se vidi.
Izvor: Sandzakdanas.rs/Sandzacke.rs/SNews.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here