Screenshot: N1

Najgora stvar je što mi više ovu epidemiju ne držimo pod kontrolom, izjavio je načelnik higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović za list Danas.

Svakodnevne probleme sa nedostatkom opreme rješavamo u hodu, ali ono što ne možemo da povratimo su ljudski životi i možda neki trajniji poremećaji zdravlja među ljudima koji su bili inficirani koronom. Do svega toga smo došli zbog sistemskih poremećaja, ocijenio je Eminović u izjavi listu Danas.

Na pitanje da li zna koliko je ljudi iz Tutina inficirano korona virusom i koliko ih je umrlo, on je odgovorio da takvi podaci ne postoje.

Ne znam šta se desilo, ali mi smo jednostavno eliminisani iz procedure. Na osnovu onoga što vidimo jasno je da je veliki procenat stanovnika oboleo, ukazao je Eminović.

On je naveo da je Domu zdravlja u Tutinu dosta osoblja oboljelo, a oni koji rade su premoreni, kao i da zaštitne opreme imaju dovoljno.

Ono što nam treba je digitalni mobilni rendgen aparat. Mi imamo jedan rendgen u ustanovi, koji je dotrajao i koji se koristi i za kovid i ne-kovid pacijente i na kome se dnevno uradi 60-70 radiografija. Trebaju nam, takođe, pulsni oksimetri, razni toplomeri, precizirao je Eminović.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here