Foto List Polimlje

Sanitetsko vozilo koje je juče uručeno Opštoj bolnici u Prijepolju, poklon je naših sugradjana iz koji žive i rade u dijaspori.

Opštoj bolnici u Prijepolju sanitetsko vozilo je ispred donatora iz Prijepolja i Brodareva koji su želeli da ostanu anonimni, uručio Elmedin Tahtović koji je auto dovezao iz Nemačke.

Donatori su, pored ove vrijedne donacije, prijepoljskoj Bolnici uputili i aparat za koncentraciju kiseonika kao i odredjenu količinu zaštitne opreme.

Donatorima se, na ovoj vrijednoj i za ustanovu značajnoj donaciji, zahvalio dr Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju:

“ Vozilo je opremljeno medicinskom opremom i apratima zahvaljujući kojima pacijentima možemo omogućiti najbolju moguću negu prilikom transporta”, rekao je Drobnjak i dodao da je situacija u Bolnici bolja nego prehodnih dana:

“Broj pacijenata je u izvesnom padu, najviše zahvaljujući odgovornosti naših sugradjana koji se pridržavaju mjera zaštite. U izolacionoj jedinici danas je bilo 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus i njih smo na dalje liječenje u uputili u užiču kovid bolnicu” , rekao je Drobnjak.

Medju šestoro pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Drobnjak je rekao da je novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

“ Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na covid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć”, kaže Drobnjak .

Rad medicinskog osoblja otežan je i zbog visokih temperatura pa iz Bolnice apeluju na gradjane da imaju razumijevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

Izvor List Polimlje


Broj pregleda:
9
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here