Zbog katastrofalno loših rezultata na proteklim izborima, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin smijenio je sekretara ove stranke Ahmedina Škrijelja, direktora Merfida Kamenščanina kao i kompletan sastav Izvršnog odbora stranke, saznaju Sandžačke.

Kako saznajemo, na sjednici Predsjedništva SDA Sandžaka, koja je održana prije dva dana u Novom Pazaru, pored navedenih razriješeni su dužnosti i Centralni izborni štab i izborni štabovi ogranaka stranke, kao i Centralna izborna komisija i izborne komisije ogranaka SDA Sandžaka.

Sjednicom Predsjedništva SDA rukovodio je Sulejman Ugljanin, koji je konstatovaoa da su loša organizacija i loš rad Centralnog izbornog štaba i Centralne izborne komisije doveli do toga da u ograncima nije uspostavljena subordinacija predizbornih aktivnosti, počev od prikupljanja potpisa, obuke biračkih odbora, pa sve do prikupljanja izbornih rezultata.

Kako saznaju Sandžačke, Ugljanin je ocijenio da je koordinacija i informisanje organa stranke svedeno na dobru volju pojedinaca, a na kraju je konstatovao da na ovaj način stranka dalje ne može funkcionisati.

Kao jedan od centralnih krivaca označen je generalni sekretar Ahmedin Škrijelj na kojeg su dolazile i brojne pritužbe s terena od članstva i lokalnih funkcionera SDA. Ogranci su dobijali direktive od Škrijelja koji uopšte nisu bile u korelaciji sa stvarnim stanjem i situacijom na terenu i time je, prema njihovom mišljenju, još više narušen ugled stranke i konačni rezultat.

S druge strane mnogi od članova su iznosili primjedbe oko proalbanske politike koju Škrijelj promoviše unutar stranke, a koja nema podršku u članstvu i među narodom i da je za vrijeme mandata Škrijelja došlo do totalnog prekida odnosa sa SDA BiH, pa se tako niko iz Sarajeva nije pojavio na završnom skupu u Novom Pazaru.

Zahtjevano je da se s takvom politikom pod hitno prestane i da se izvrše korijenite primjene unutar stranke.

Ovim potezom Ugljanina i rukovodstva SDA Sandžaka zadan je jak udarac proalbanskoj struji unutar ove stranke.

Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here