Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru nastava se održava redovno, u skladu sa merama koje nalaže aktuelna epidemiološka situacija.

Od početka školske godine primenjuje se klasičan model nastave, dok se na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata nastava održava „paralelno“, u učionicama i „on line“, tako da studenti koji po rasporedu ne treba da budu na predavanju u prostorijama univerziteta, nastavu prate od kuće.

Način rada univerziteta zavisiće od kretanja epidemiološke situacije, ali za sada nema razloga da školska godina ne teče onako kako je započela, uz stalnu brigu za očuvanje zdravlja svih studenata i zaposlenih.

Ova visokoškolska ustanova juče je drugi put za poslednjih petnaest dana angažovala ekipe Zavoda za javno zdravlje  da dezinfikuju sve prostorije univerziteta. Pojačane higijenske mere su svakodnevne, a sve aktivnosti na Univerzitetu podrazumevaju poštovanje obaveznih zdravstvenih mera: rad u malim grupama  i obaveznu zaštitnu opremu.

Za studente i zaposlene  obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance. Poštuju se sve preporuke koje je  donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here