Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u petak je kritizirao crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića zbog odlaska u Trebinje na sprovod vladike SPC Atanasija Jevtića, za kojeg kaže da je bio jedan od “najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda”.
Đukanović navodi da je Jevtić bio poznat po “fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti” te da je prijetio kako će i posmrtne ostatke Svetog Vasilija prenijeti u Hercegovinu.
Premijer Crne Gore je sa pola Vlade bio na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Juče je Premijer skoro ljutito objasnio zašto je prvog dana zadužio državu 750 miliona. Da nije toga bilo, kaže, njegove vlade ne bi bilo. Valjda mu se otelo da navede pravi razlog. A onda sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumijevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone. A ne kaže šta će Premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti, onog istog koji je ne tako davno prijetio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i prenijeti u Hercegovinu. Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku ‘Vjerovali ili ne’. Šta je Crna Gora dočekala…”, napisao je Đukanović na Twitteru.
Krivokapić je jučer rekao da je u Trebinje otišao odati počast episkopu kojem je dio eparhije i u Crnoj Gori, a s kojim je bio i osobni prijatelj, prenosi Tanjug.
Izvor: FENA/Vijesti.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here