IslamVijesti
okt 03, 2021, 14:34 pm
71

Svaka sloboda košta i sve što vrijedi to i košta. Sve što je Islamska zajednica izvojevala nakon 2007. godine još je jače i snažnije, kaže Dudić pred naučnu konferenciju “Zajednica između slobode i jedinstva” u povodu 14 godina od, kako kaže, agresije na Islamsku zajednicu.
– Napraviti ono što su napravili 2007. godine najveće je zlo. Oni su tada pod nečijim nagovorom, ali nisu ti imami djeca, imami su najodgovorniji i sve što se danas dešava ti imami koji su učinili tu nečasnu radnju oni snose odgovornost. Oni koji ih podržavaju u bilo kojem pogledu oni podjednako snose odgovornost pred Allahom, dž.š, kaže Mevlud Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji
I do dana današnjeg isti je stav, kaže, na snazi,

–Nemoj da misle da ćemo se zaustaviti, i nemoj da misle da smo se umorili i da ćemo blaži biti. Kao prvog dana, odmetnuli su se iz Islamske zajednice, za njima nije ispravno obavljati namaze njih je haram podržavati i ta je fetva i dan danas na snazi.
Da nije bilo policijske podrške nijedna džamija ne bi bila oduzeta.
–Te džamije su privremeno otuđene, a danas ili sutra bit će vraćene u sistem. Milom ili silom. Neka znaju. Nijednu džamiju mi nismo halalili.
Mnogo je truda uloženo da bi se, naglašava nekom dozvolilo da to danas razvaljuje.
–Iz godine u godinu ćemo podsjećati, iz skupa u skup, aktivnosti u aktivnost. I podsjećati naše džematlije na ustrajnost, na dostojanstvo.
mesihat.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here