Kakoje saopštio MUP Srbije u razgovoru sa predsjednikom lslamske zajednice u Srbiji Mevludom Dudićem u Novom Pazaru poručio je da je Srbija država svih njenih građana i da svi uživaju ista prava i zaštitu.

,lslamska zajednica je dio našeg naroda, naše historije i kulture. Srbija je zemlja u kojoj se poštuju vjerske različitosti i svako ponašanje kojim se na bilo koji način ugrožava ustavom zagarantovano pravo na slobodu vjeroispovjesti neće bib tolerisano. Svako pomaganje kojim se vrijeđa vjerska pripadnost biće sankcionisano i nikada neće imati podršku u državi Srbiji”, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim riječima, policija je tu da radi u interesu svih građana Srbije, da štiti njihova
prava i bezbjednost i u tom poslu za policiju nikakve razlike ne postoje – svi građani su
jednaki. Predsjednik Mešihata lslamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na čelu sa ministrom policije g. Aleksandrom Vulinom, koju su činili i direktor policije g. Vladimir Rebić i Šef kabineta ministra g. Mile Radivojević.

Megihat IZ-e u Srbiji je objavio na svom sajtu da se Vulin zahvalio se muftiji Dudiću na, kako je
navedeno, nesebičnom angažmanu lslamske zajednice tokom pandemije korona virusa, te
podrgši Ministarstvu u borbi protiv kriminala, uputivši izvinjenje zbog nedavnog neprimjerenog
ponaganja službenika policije u dvorištu Sinan-begove džamije.
“Predsjednik Megihata je naglasio važnost međusobnog povjerenja i zajedničkog djelovanja države i vjerskih zajednica bez kojih je nemoguće ostvariti značajne rezultate i napredak na polju
opšteg dobra i bolje budućnosti, te istakao značaj ravnomjerne zastupljenosti Bošnjaka u organima unutrašnjih poslova”, navodi se u toj
objavi.
Oni su danas obišli i PU Novi Pazar, a na sastanku sa predstavnicim policije boravio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, nezvanično saznaje SNews.
Današnja posjeta ministra policije, kao i ona od prije dva mjeseca, bila je zatvorena za javnost.
Novinari nisu pozvani kako bi mogli da postave pitanje u interesu javnosti.

Izvor IZuS/Sandzak Danas/Snews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here