Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO),  kao institucija koja radi sa ranjivom grupom stanovništva, za vreme pandemije izazvane koronavirusom, radi pod strogim merama zaštite. Sekretarka društva Lejla Delić ističe da su mere čak i pojačane u smislu dezinfekcije koja se vrši nekoliko puta dnevno kao i merenje temperature korisnicima usluga i  zaposlenima. Iako pod ovakvim uslovima, svi se trude da se redovne aktivnosti obavljaju kao i ranije.
“O našim korisnicima usluga, sa kojima se, kao što znate, mora raditi na poseban način i kojima treba obezbediti uslove za boravak ovde, sada moramo voditi više  računa nego pre upravo zbog situacije u kojoj se nalazimo, a mi to i radimo uz strogo poštovanje svih mera koje su propisane”, kazala je Lejla Delić. Istakla je da rad pod ovim okolnostima nije baš lak ali da zaposleni zaista ulažu maksimalan trud da njihovi štićenici ne osete nikakve promene. Ona je iskoristila priliku i pozvala sve sugrađane da se odazovu vakcinaciji kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje i kako bi smo svi što pre prebrodili ovu situaciju i izborili se sa ovim opakim virusom.
Inače, drušrto  ima 65 redovnih korisnika koji su, zbog trenutne epidemiološke situacije podeljeni u određene manje grupe sa kojima se aktivnosti obavljaju uz poštovanje mera.
B.V.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here