Foto: SANA

Portparolka Doma zdravlja u Tutinu Azra Dreković rekla je danas da je epidemiološka situacija u ovom gradu stabilna, jer već duži period nema preminulih od posljedica korona virusa, kao ni transporta pacijenata u druge zdravstvene ustanove.

Ona je za radio Sto plus izjavila da je tokom prethodna tri dana od 20 urađenih rendgenskih snimaka pluća, samo kod jednog pacijenta dijagnostikovana upala pluća.

“U petak je u kovid ambulanti pregledano 28 pacijenata, i kod jednog je nakon snimka pluća dijagnostikovana pneumonija. Tokom vikenda obavljeno je 20 pregleda i u pitanju su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom“, rekla je Dreković.

Navodi da se posljednjih dana povećao broj urađenih seroloških (brzih) testova na zahtjev pacijenata koji žele da putuju u Crnu Goru gdje je za ulazak neophodan negativan test na korona virus.

“U petak je urađeno 106, subotu 182, a u nedjelju 48 seroloških testova, i od svega toga je deset bilo pozitivnih, a od osam urađenih PCR testova u petak, samo su tri bila pozitivna“, dodala je Dreković.

Ona je apelovala na građane da se ne opuštaju i da se i dalje pridržavaju svih preporučenih mjera zaštite.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here