Foto: Facebook/Binela Mavrić

Vršilac dužnosti načelnika infektivnog odjeljenja dr. Binela Mavrić rekla je za portal A1 da je ona postavljena na tu funkciju zbog odsustva načelnika dr. Huseina Bušata i zato što, kako tvrdi, ima više iskustva u odnosu na svoju mlađu koleginicu dr. Lejlu Ćeranić koju, kako kaže, veoma poštuje i cijeni.

“Ja sam se razboljela liječeći pacijente u bolnici, jer smo dr. Bušat i ja bili jedini inektolozi u bolnici do aprila mjeseca. Doktorka Lejla Ćeranić, koju izuzetno poštujem, ima manje mjeseci infektivnog staža i počela je sa radom 1. aprila, što se tiče epidemiloške situacije. To što sam sada ja vršilac dužnosti, tako je prosto ustrojstvo i tako se radi u svim bolnicama, po slijedu događaja. Na osnovu moje stručnosti, spremnosti, godina staža, logično je ispoštovati taj segment, mene kao budućeg načelnika, jer sam sada ja samo vršilac dužnosti načelnika”, kazala je dr. Mavrić.

Ističe da je tokom epidemije koja traje od februara mjeseca uključena zajedno sa načeilnikom Infektivnog odjeljenja dr. Huseinom Bušatom, koji u ovoj bolnici radi 30 godina.

“Cijelu ovu situaciju smo iznijeli timski, infektolozi, pneumoftiziolozi, internisti, anesteziolozi, hirurzi, specijalisti opšte medicine, specijalizanti svih grana medicine, ljekari opšte prakse, medicinske sestre i tehničari i svo medicinsko i nemedicinsko osoblje, kao i pomoć ljekara iz cijele Srbije i inostranstva”, rekla je ona.

Dodaje da načelnika Huseina Bušata izuzetno poštuje i cijeni, da je od njega učila sve ove godine i stekla iskustvo.

“On se sada nalazi na bolovanju i leči se od teške upale plućai bio je životno ugrožen, koju je zadobio radom na poslu. On se na papiru još uvijek vodi kao načelnik do januara mjeseca, kada stiče uslove za penziju”, zaključila je dr. Mavrić.

Izvor: A1tv.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here