Foto: Irfan Ličina

Heroina Novog Pazara, dr. Lejla Ćeranić, koja je tokom najtežih trenutaka u tom gradu bila jedini infektolog u OB Novi Pazar, smijenjena sa funkcije načelnika. Ona je ovu informaciju potvrdila za portal Direktno, iako direktor tamošnje bolnice Meho Mahmutović kaže da ta informacija nije tačna, već da je dr. Ćeranić otišla na odmor.

“Da, tačno je, smijenjena sam”, poručila je za Direktno dr. Lejla Ćeranić, dodavši da nije upućena u razlog njene smjene. 

Doktorka nije stupila u kontakt sa direktorom bolnice dr. Mahmutovićem, jer kako kaže, razlog je ne zanima.

Kako bi građanima bolje objasila situacija u kojoj se nalazi, dr. Ćeranić je citirala ljekara koji, prema njenim riječima, ima iskustva na mjestu rukovodioca Zdravstvenog centra, a koji kaže: 

“Kada načelnik ide na godišnji odmor ne mora da se imenuje novi načelnik. To može da se prenese usmeno ili ako nalaže protokol, onda se i napiše rješenje onome koji nekog mijenja da ga zamjenjuje do povratka sa odmora, a čelniku se nikako ne daje rješenje o razrješenju sa funkcije načelnika, odnosno ne poništava se prvobitna odluka o postavljanju za načelnika. To se nikad nikom nije do sad desilo. Ovo je pokušaj obmane javnosti ili vađenje iz haosa. Ovo je dno dna i zaluđivanje toliko puta izmanipulisanog naivnog naroda”. 

Dr Lejla Bašić Ćeranić, heroina grada Novog Pazara, infektolog, sve vreme na prvoj liniji odbrane, bdela 24 h nad pacijentima, danima nije vidjala svoje četvoro dece, smenjena!

O njenoj hrabrosti i požrtvovanju čuo je ceo region, ali ovdašnje rukovodstvo ne voli istinu! pic.twitter.com/dHTaaFYSsS

— Ice Lady 🧊 (@Aya_icelady) August 8, 2020

Podsjetimo, ova hrabra doktorka je duži vremenski period bila je jedini infektolog Infektivnog odjeljenja u OB. Tokom najkritičnijih trenutaka koronavirusa koji je pogodio bolnicu, ona je svakodnevno bila na prvoj liniji odbrane.

Putem društvenih mreža, Novopazarci su ovaj hrabroj doktorki uputili podršku i poručili da će u znak zahvalnosti za sve što je i prethodnih dva mjeseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka stati u njeni zaštitu.

Zanimljivo da je povodom ove informacije, direktor OB Novi Pazar dr. Meho Mahmutović je za portal indeksonline.rs demantovao njenu smjenu.

Foto: Irfan Ličina/Tanjug

“Netačne su informacije da je dr Lejla Ćeranić razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja. Ono što je istina, jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmor i to od subote pa je na njeno mesto imenovan vršilac dužnosti, a jedini specijalista koji može da je zameni je Binela Mavrić koja je inače zamenica načelnika Bušata i imenovana je dok je Ćeranićeva na 15-to dnevnom odmoru”, kazao je on. 

Mahmutović je pojasnio da se radi o standardnoj proceduri i da će nakon povratka sa odmora ona biti vraćena na svoje radno mjesto.

Ipak, naša heroina se javila redakciji Direktno i otkrila pravu istinu o smjeni sa funkcije načelnice OB Novi Pazar.

Izvor: Direktno.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here