Screenshot: SANA

Direktor Doma za lica ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić rekao je danas da je njegova i porodična bezbjednost ugrožena nakon što mu je prošle nedjelje zapaljena vikendica na periferiji ove opštine, ali da se ne plaši.

On je na konferenciji za novinare rekao da nadležni još uvijek nisu riješili ovaj, ali ni prethodna dva slučaja paljena i pokušaja paljenja njegovog automobila, krajem prošle i u martu pretprošle godine.

“Ova tri nerasvijetljena ataka na život, zdravlje i moju imovinu ostavljaju prostor kriminalcima i neljudima da nastave sa svojim zlodjelima. Pored svih prijava, uviđaja i vođenja postupaka do danas nije otktiven počinioc nijednog od ovih krivičnih djela“, rekao je Đondić.

On tvrdi da su svi postupci stopirani u tužilaštvu, iako većina policajaca u Tutinu i Novom Pazaru, a samim tim i u tužilaštvu, zna počinioce imenom i prezimenom.

“Javno ću pitati nadležne u tužilaštvu šta je potrebno da oni odobre privođenje osumnjičenih osoba, da li neko treba da izgubi život da bi se ozbiljno shvatio ovaj problem. Moja porodica i ja nismo bezbjedni na ulicama Tutina, ali i cijele države, dok su počinioici ovih krivičnih djela na slobodi“, rekao je Đondić.

On je istakao da su njegovi problemi počeli pre skoro tri godine, kada je imenovan za direktora Doma za lica ometena u razvoju u Tutinu, a da sumnja da iza svega stoje određene političke struje.

Dodaje da se ovim slučajevima želi izazvati njegova ostavka i povlačenje iz borbe za pravdu, ali da se to neće dogoditi.

Izvor: Radiostoplus.com / Video: A1.tv.net/SANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here