Direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić naglašava da je ustanova na čijem je čelu prije njegovog dolaska bila u totalnom rasulu, dugovima, višku radnika – između ostalog. Do tog trenutka, kaže, nikakvih problema ni on ni porodica nisu imali. Očito je, ističe, njegov rad zasmetao nekom.

“Niti ja niti moja porodica nikada u ovom gradu nismo imali neprijatelje”, kaže Đondić.

On poredi situaciju u Domu do njegovog dolaska sa gareži svog imanja zapaljenog prije nekoliko dana.

“Kada nisam pristao da se uklopim u ritam poslovanja te ustanove koji je do tada važio, kada nisam pristao da budem dio tima koji će nastaviti da globi, krade, uzurpira prava korisnika i da izvlači novac po bilo kom osnovu – postao sam “problem” koji rezultira evo čime”, dodao je Đondić.

Također iznosi i ozbiljne tvrdnje.

“Svi u policijskoj stanici u Tutinu, svi u tužilaštvu, svi u našoj čaršiji koji iole prate moj život i rad znaju ko je počinioc ovog krivičnog djela”, završava Đondić.

Ukoliko, kaže, ne bude pronađen počinilac ili više njih i nakon trećeg napada na život i imovinu porodice Đondić postoji opravdana bojazan da će povjerenje u policiju i pravosuđe biti izgubljeno. Razgovor sa Omerom Đondićem i podsjećanje i na prethodne napade u emisiji na Sandžak televiziji sa početkom od 20h.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here