Doktor Mithat Mušić, aneseteziolog iz Novog Pazara i jedan od onih koji je bio na prvoj borbenoj liniji tokom borbe sa koronavirusom, otvorio je dušu i na Facebooku je otkrio da mu nadređeni u Opštoj bolnici spremaju suspenziju, a možda i otkaz.

On se tim povodom obratio javnosti na ovoj društvenoj mreži, a njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Samo da obavestim sve svoje prijatelje i javnost Srbije da mi se sprema suspenzija, možda i otkaz i da će me okačiti sa nekom gadnom seksualno-nacionalističkom pričom.

Ja volim zemlju Srbiju i spreman sam da dam svoju glavu u prvim borbenim redovima na svim međama zemlje Srbije, protiv bilo kog neprijatelja. Što se tiče liječenja pacijenata, mog odnosa prema njima, mog davanja i požrtvovanja, i to je u ovom gradu poznato.

Samo da obavestim sve svoje prijatelje i javnost Srbije da mi se sprema suspenzija, mozda otkaz, i da ce me okaciti sa…

Posted by Mithat Mušić on Thursday, August 13, 2020

Moje stavove znaju svi u kolektivu, ne slažem se sa mnogim istorijskim činjenicama i imam svoje mišljenje. Platiću ceh, nosiću svoje breme i biću kriv za ono za šta mi oni budu kazali da sam kriv”, navodi se u saopćenju anesteziologa Mithata Mušića na Facebooku.

On je tako postao drugi doktor heroj iz Novog Pazara koji je na udaru nadređenih u Opštoj bolnici u ovom gradu, budući da je prije nekoliko dana otkaz dobila i dr. Lejla Ćeranić, koja je tokom najžešćeg udara koronavirusa bila jedini infektolog u bolnici u Novom Pazaru.

Izvor: Direktno.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here