Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da prvi mart nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti.
– Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH – rekao je Dodik, piše Srpskainfo.
Istakao je da je BiH neprijateljska i nakaradna.
– Srpska je definisana 9. januara sa namjerom da bude nezavisna. Autonomija je legitiman stav našeg naroda. Mi slavimo Dan Republike to je deveti januar i to ne možete da promjenite – rekao je Dodik.

Povodom 29. Ustava RS Dodik je rekao da je Ustav Srpske nezakonito promjenjen od strane visokog predstavnika, te da ga treba prilagoditi izvornom Dejtonu.
– Mi već imamo spreman nacrt Ustava, tražimo legitiman način kako da bude donesen – rekao je Dodik.
Kada je riječ o novoj dozi vakcina koje stižu sutra iz Rusije u RS, Dodik je rekao da je već značajan broj ljudi u RS vakcinisan i da će proces vakcinacije biti nastavljen.
– 20.000 vakcina koje stižu su ozbiljan broj. Mi vakcinaciju nastavljamo. I dalje smo u kontaktu sa različitim proizvođačima – rekao je Dodik.
Izvor: Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here