Održavanje fizičke distance od 1,5 metara između školaraca pri dolasku u školu, obavezne maske i dezinfekcija na ulazu, minimalan razmak od pet stepenika čak i na stepeništu škole, ali i po jedan đak u svakoj klupi samo su neke od novina koje su jutros đaci morali poštovati.

Polazak u prvi razred osnovne škole vrlo je značajan doživljaj u životu djeteta, ali i njegovih roditelja. Trenutak kada bezbrižno detinjstvo zamjenjuju obaveze u školi, ali ove godine sa manje euforije.

Direktor OŠ“Avdo Međedović“ u Novom Pazaru Safet Smajlović, ponosan na organizaciju u školskoj upravi shodno cijeloj novonastaloj situaciji od korona virusa.

“Prvo bih poželeo svim đacima srećan početak školske godine. Ovo je malo drugačiji početak, ali mi smo u saradnji sa roditeljima i poštovanjem svih mjera, pripremili sve za početak školske godine. Podjelili smo đake u više grupa, nastava će se odvijati i online. Sve je to u cilju poboljšanja cjelokupne situacije”.

Obaveznost nošenja maski smo im približili kroz igru i masku im predstavili kao zanimljivost, istakli su roditelji đaka.

“Drugačiji je početak školske godine ali smo ih pripremili. Masku smo im predstavili kao zanimaciju, udaljenost i odvojenost od drugara kao igru”.

”Poštujemo sve mjere, podrška smo cijeloj upravi škole i njima smo na raspolaganju. Smatramo da oni znaju najbolje”.

”Drago nam je što se u ovolikoj mjeri poštuju sve mjere, ipak bezbjednost i zdravlje najmlađih je najpreče”.

Što se tiče održavanja higijene u školama, direktor Smajlović je naveo da ima dovoljno sredstava za dezinfekciju, da će škole detaljno da se čiste ujutro i uveče, a da će između smjena biti obavezno provjetravanje, dezinfekcija klupa, kao da će biti pojačana higijena fiskulturnih sala.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here