Ovih dana Dom zdravlja u Prijepolju potresa priča vezana za mobing direktora te zdravstvene ustanove nad nekoliko medicinskih sestara, a prije svega nad medicinskom sestrom Slavojkom Planić. Naime, presudom Apelacionog suda u Kragujevcu direktor Doma zdravlja u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv je za mobing i zlostavljanje na radu spomenute medicinske sestre. Cijela priča dugo vremena krila se pod tepih, a za našu televiziju odlučio je da progovori ugledni hirurg iz Prijepolja i bivši načelnik spomenutog odjeljenja Zulkefil Bato Sadović.

Sve počinje od dana kada Drobnjak stupa na funkciju i smjenjuje osam glavnih sestara bez ikakvog objašnjenja niti razloga. Pozadina je, smatraju, politička. Postavlja se pitanje, ističe Sadović, da li neko ko je pravosnažno osuđen za mobing može biti na čelu ustanove kao direktor?

Svih osam medicinskih sestara presudom suda su vraćene na posao, a onda, navodi Sadović, direktor Drobnjak traži od njega da tada kao načelnik hiruškog odjeljenja podnese zahtjev da se glavna sestra Slavojka Planić smijeni. Pošto je Sadović odbio da to uradi, Drobnjak ga smjenjuje, a na njegovo mjesto postavlja drugog čovjeka koji je postupio po njegovim direktivama.

Očekuje se hitan odgovor nadležnog ministarstva, ističe Sadović, jer ne može na čelu tako važne ustanove sjedeti čovjek pravosnažno osuđen za mobing.

Tekst cijele presude možete pročitati ovdje APELACIONI SUD-MOBING (1).

SANA – Hamza Škrijelj

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here