Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović, vratio se jutros na posao posle više od mesec dana bolovanja.On se, po nepotvrdjenim informacijama, zbog srčanih tegoba lečio u Beogradu.

Odlukom ministra zdravlja Mahmutovića je tokom odsustva menjao Mirsad Djerlek koji je imenovan za njegovog zamenika, odnosno, koordinatora te zdravstvene ustanove.

“Ja ću ostati koordinator za KOVID-pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobedimo KOVID”, rekao je Djerlek.

Danas se ispred Dijagnostičkog centra okupilo desetak lekara Doma zdravlja, u “skafanderima”, koji su okretanjem ledja izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za specijalizaciju.

Upravnik Opšte bolnice, Alan Kurpejović, rekao je da je na sastanku ;s predstavnicima lekara odlučeno da se konkurs poništi, a da se ;novi raspiše ;po završetku objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice.

“Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru”, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo je i desetak gradjana koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o obolelim i umrlim od korona virusa u Novom Pazaru, i smenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here