Foto: Ministartstvo odbrane

U novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smješteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti, rekao je jučer za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Đerlek, doskorašnji koordinator novopazarske regionalne bolnice, rekao je i da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda u Novom Pazaru i da se bolnica polako pretvara u nonkovid sistem, dodajući da je “na pola koraka do cilja” da “isprati” i tih 12 pozitivnih pacijenata.

“Uspijeli smo da uz pomoć države, zdravstvenih radnika Opšte bolnice, građana, Gradske uprave Novog Pazara, pokažemo jedinstvo i da se odupremo ovom izuzetno teškom izazovu u borbi protiv Covid-19”, naveo je Đerlek.

Ističe i da je novopazarska bolnica spremna u slučaju da dođe do novog talasa virusa.

“Prije nekoliko dana smo počeli da oprezno prevodimo bolnicu u nonkovid, vodimo računa o pacijentima koji nisu kovid pacijenti. Otvaramo do kraja nedjelje neurološko odjeljenje i internistički blok sa svim službama i koronarnom jedinicom. I da se pojavi novi talas, mi smo ostavili 130 mjesta koja su u alternativi”, kazao je Đerlek.

Podsjetio je da je 8. jula bilo čak 100 prijema u bolnici i podvukao da je situacija sada mnogo bolja.

Izvor: RTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here