Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek najavio je da će sutra početi vakcinacija u Gerontološkom centru u Novom Pazaru. Kako je on rekao u izjavi za RTV Novi Pazar, ovaj grad je peti u Srbiji gde su stigle vakcine. Vrlo brzo biće vakcinisani i zdravstveni radnici, a čim stignu i vakcine iz Rusije i Kine biće dostupne i svim građanima Novog Pazara.
‘’Započeli smo proces imunizacije u Srbiji i to je veliki uspeh koji je ostvarila država’’, ocenio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek u izjavi za RTVNP. On je podsetio da je vakcinacija počela prvo u Beogradu i Novom Sadu, danas u Kragujevci i Nišu, a od sutra i u Novom Pazaru.
‘’Sada zaista imamo aduta da kažemo da ćemo se ozbiljno uhvatiti u koštac sa covidom 19 i da imamo velike šanse da se u što skorije vreme vratimo normalnom životu i pobedimo koronu’’, rekao je Đerlek.
On je kazao da je Novi Pazar peti grad u kojem se obavlja imunizacija i istakao da želi da Novi Pazar bude peti grad u svakom smislu: ekonomskom, političkom i infrastrukturnom.
Građanima Novog Pazara i cele Srbije Đerlek je poručio da se masovno odazovu vakcinaciji.
‘’Vakcina je jedini spas u ovoj teškoj borbi u kojoj svakodnevno gubimo živote. To je jedan izuzetno težak posao, ali sam siguran da će Nacionalni koordinacioni tim, koji je sastavljen od eminentnih stručnjaka i institucija iz cele Srbije, uspeti da odgovori ovom teškom zadatku i da ćemo uspeti da vakcinišemo oko tri miliona građana’’, kazao je Đerlek.
Z.M. i S.Lj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here