Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, na svojoj posljednjoj konferenciji za medije šokirao je izjavom da je širenju koronavirusa doprinijelo nošenje maski, za koje on tvrdi za su kontaminirane.

“Kada su počele da se nose maske, povećala se smrtnost. Zašto? Možda je neko na svaku stotu masku stavio po malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem”, kazao je Sulejman u jednom dahu.

Koordinator regionalnog kovid centra u Novom Pazaru dr. Mirsad Đerlek za “Alo!” navodi da se “Ugljanin malo pogubio“.

“Ugljanin može samo da lupeta, jer koliko mu narod vjeruje najbolje je pokazao na posljednjim izborima, kada je ostvario najslabiji rezultat. Iako sam po struci neurolog, čini mi se da je Ugljanin dementan čovjek, kojeg niko normalan ne može da shvati ozbiljno”, kaže dr. Đerlek.

Inače, demencija, također znana kao senilnost odnosi se na širok dijapazon moždanih oboljenja koja uzrokuju dugoročne nemogućnosti razmišljanja, pamćenja, učenja i svakodnevnog komuniciranja i funkcionisanja u društvu.

Smatra se kognitivno-mnestičkim poremećajem. Drugi česti simptomi uključuju emotivne probleme, probleme sa govorom i motivacione probleme. Svest pacijenta je obično nezahvaćena ovom bolešću.

Izvor: Alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here