Foto: Irfan Ličina

Heroina Novog Pazara, dr. Lejla Ćeranić, koja je tokom najtežih trenutaka u ovom gradu bila jedini infektolog u Opštoj bolnici, smijenjena je sa funkcije načelnika. Takva odluka direktora bolnice u Novom Pazaru razbjesnela je građane, koji će danas protestovati.

Građani Novog Pazara se svakog dana od 18 sati okupljanju ispred Opšte bolnice, gdje šalju jasnu poruku direktoru bolnice Mehu Mahmutoviću i Mirsadu Đerleku, koordinatoru Opšte bolnice, šta misle o njihovom radu i tome što je zdravstveni sistem u ovom gradu bio pred pucanjem.

Zbog smene dr. Lejle Ćeranić pazarci najavili protest koji će se održati u ponedjeljak u 18h ispred Opšte bolnice. Bravo ljudi! Ne dajte ovu herojinu onima koji joj nisu do kolena. Podrška za ovu hrabru i jaku ženu. Pre svega, Čoveka. ❤️ pic.twitter.com/5KG2rJfPAb

— Ceca🦋 (@Ceca_Kana) August 8, 2020

Ali, danas od 18 sati protest će imati sasvim drugačiji povod, budući da će građani Novog Pazara tražiti pravdu za doktorku heroinu Lejlu Ćeranić, koja je u najtežim situacijama bila jedini infektolog u novopazarskoj bolnici. Sada, kada je sve prošlo, ona je smijenjena sa funkcije načelnika. Bruka i sramota za naše zdravstvo.

“Zbog smjene dr. Lejle Ćeranić Pazarci najavili protest koji će se održati u ponedjeljak od 18 sati ispred Opšte bolnice. Bravo, ljudi! Ne dajte ovu heroinu onima koji joj nisu ni do koljena. Podrška za ovu hrabru i jaku ženu. Prije svega, Čovjeka!”, navodi se na društvenim mrežama.

Izvor: Direktno.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here