Saznaćemo koje mere će se primenjivati od ponedeljka od šest ujutro – da li će se nastaviti s postojećim merama ili će biti nekih izmena.
Lekari se zalažu da zatvaranje traje dve nedelje, tako da se predviđa da će se zalagati za produžetak uvedenih mera.
Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da svi iz medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, čiji je član, znaju dobro da ovih pet-šest dana pooštrenih mera “nije rešenje” i da “nećemo imati rezultat posle, u nedelju ili ponedeljak, koji će nam reći sad možemo da popustimo mere”.
“Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji“, rekao je Tiodorović za TV Prva.
Sudeći prema najavama imunologa Srđe Jankovića, čekamo da vidimo da li će se desiti neko čudo.
“Ako se ne desi čudo, verujem da će te mere morati i da se produže”, rekao je Janković.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi, ukoliko budu loši brojevi, mere koje su na snazi mogle da budu produžene za dan ili dva, kao i da će morati da se otvore kafići i restorani.
Od utorka, 16. marta, zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice ( osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport…
Mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Takođe, u uobičajenom radnom vremenu su otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice…
Ograničenje rada se ne odnosi na:
• Apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke.
Izvor: Nova S
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here