Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je građanima da ne treba da se brinu za bezbjednost ni na dan izbora u nedjelju 30. avgusta ni nakon toga kao i da su spremni na svaku vrstu provokacije.

“Sigurnost države je apsolutno obezbijeđena, institucije imaju i znanja i odgovornosti da to obezbede, ne samo na dan izbora, nego i nakon izbora i svaki drugi dan. Spremni smo na svaku vrstu provokacije. Nećemo dozvoliti uznemiravanje bilo kog građanina, a posebno njegovog biračkog prava na dan izbora. Posebno nećemo dozvoliti eventualnu destrukciju koja bi imala rušilački karakter, nepriznavanje izborne volje građana i tome slično”, rekao je Marković lokalnoj televiziji TV San u Pljevljima, a prenose podgorički mediji.

On je kazao da nijedan izborni proces, nijedan glas, ni stotine glasova, ne smiju i ne mogu biti povod za uznemiravanje prijatelja i komšija.Istakao je da se nada da će razum preovladati.

U dijelu javnosti se spekuliše da bi na dan izbora obje strane mogle da proglase pobedu i da je moguće da dođe do incidenata. Crnogorska policija je saopštila da raspolaže operativnim podacima da “pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira” u danu izbora.

Rektor Cetinjske bogoslovije i jedan od najbližih saradnika mitropolita Amfilohija, Gojko Perović izjavio je da niko nema blagoslov za bilo kakva okupljanja na dan izbora u nedelju 30. avgusta i pozvao sve, naročito verujuće ljude, da ne organizuju nikakve proteste nalik litijama.

“Ukoliko neko opravdano brine za regularnost izbora ili moguće mahinacije prilikom brojanja, hrabri i slobodni ljudi imaju načina da brane svoju izbornu volju bez ishitenih i nasilnih postupaka, onako recimo, kako je narod sa sveštenstvom branio svetinje u prethodnom period”, naveo je on u izjavi za javnost.

Izvor: Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here