Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore danas je odlučila da na snagu vrati raniju odluku za građane Srbije i drugih zemalja prema kojoj će se u ovu državu i dalje moći ići sa negativnim serološkim testom.

Naime, Crna Gora u petak je donijela odluku da državljani Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije ukoliko žele ući u Crnu Goru moraju posjedovati negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Time su znatno bili promijenili uslove i poskupjeli prelazak granice jer tako u Crnu Goru mogu ući samo oni koji su prebolovali koronu. Ovu odluku od petka su na današnjoj sjednici, ipak, preinačili.

“S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smještaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u našu zemlju bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja posjeduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od strane registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa u trenutku ulaska lica u Crnu Goru pod uslovom da ta lica nisu u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak”, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here