Bošnjačka stranka ostvarila je izborni uspjeh na danas održanim lokalnim izborima u Petnjici, što je potvrda da stranka nastavlja da vodi ispravnu politiku.
“Naš izborni uspjeh ogleda su u tome da smo osvojili šest odborničkih mandata, što je porast za jedan mandat u odnosu na prethodne izbore.
U odnosu na prošle lokalne izbore, ostvarili smo rast od skoro stotinu glasova, dok smo takođe i u odnosu na posljednje parlamentarne izbore ostvarili rast za više od 50 glasova”, saopćili su iz BS.
Bošnjačka stranka ostvarila je izborni uspjeh na održanim lokalnim izborima u Petnjici, što je potvrda da stranka vodi ispravnu politiku.Naš izborni uspjeh ogleda su u tome da smo osvojili šest odborničkih mandata, što je porast za jedan mandat u odnosu na prethodne izbore. 1/2 pic.twitter.com/xIloQR78p5— Bošnjačka stranka (@Bosnjacka) December 5, 2021
Navode da su još jednom potvrdili da imaju stabilno biračko tijelo i da je stranka koja u kontinuitetu bilježi rast podrške.
Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije Demokratska partija socijalista na izborima u Petnjici osvojila je 17 mandata, Bošnjačka šest, SPP tri, Demokrate i Socijaldemokrate dva mandata, Socijaldemokratska partija jedan, a Socijalistička narodna partija nije osvojila nijedan mandat.
U Petnjici je pravo glasa imalo 6.264 birača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here