Na juče održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Bošnjačka stranka osvojila je 16.286 glasova i tri poslanička mandata i ostvarila najbolji izborni rezultat od osnivanja partije.

Prema zvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, BS je najviše glasova osvojila u Rožajama, 6.395, dok je sjajan rezultat ostvaren u Bijelom Polju, gdje je BS podržalo 2.856 glasača.

Dobar izborni rezultat zabilježen je i u Podgorici, gdje je BS osvojila 1.405 glasova, u Baru 1.183, u Plavu 1.024, Tuzima 920, Pljevljima 752, Petnjici 489, Beranama 489, Ulcinju 325 i Gusinju 217 glasova.

“Bošnjačka stranka će nastaviti da vodi politiku koja je u skladu sa pravcem koji smo od osnivanja zacrtali, a to su srazmjerna zastupljenost bošnjačkog naroda u državnim institucijama, politika ravnomjernog regionalnog razvoja, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda svih građana Crne Gore. Očekujemo da će se nastaviti evropski i evroatlantski put Crne Gore kao građanske i multietničke zajednice, NATO članice i da će ta politika nastaviti da bude dominatna državna politika i u narednom periodu”, saopšteno je iz BS.

Dupliran broj glasova na lokalnim izborima u Gusinju

Na juče održanim lokalnim izborima u Gusinju, Bošnjačka stranka ostvarila je dobar rezultat i zabilježila porast glasova za više od 100 posto u odnosu na 2016. godinu, saopšteno je iz BS.

“Izborna lista “Ispravno za Gusinje-Rafet Husović”, koju su činili BS i Liberalna partija osvojila je 241 glas, odnosno tri odbornika u SO Gusinje.

Na lokalnim izborima u Gusinju 2016. godine Bošnjačka stranka je imala 115 glasova.

Izvor: Aktuelno.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here