Bošnjačko nacionalno vijeće uputilo je zahvalnost državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje je danas stiglo u Novi Pazar.

“Ovi iskusni zdravstveni radnici će pomoći zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva koronavirusa. U ime Bošnjaka i svih građana Sandžaka zahvaljujemo se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ostalim bosanskim zvaničnicima, bh. diplomatiji te cjelokupnoj bosansko-hercegovačkoj javnosti na istrajnom zalaganju da se dozvoli dolazak medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine u Sandžak”, navodi se u saopćenju Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Rečeno je i kako pomoć u medicinskom osoblju naročito znači jer dolazi iz Bosne i Hercegovine, matice svih Bošnjaka.

“Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci u BiH čine jedinstveni nacionalni korpus. Bošnjačko nacionalno vijeće se zahvaljuje i svim građanima i organizacijama iz Bosne i Hercegovine na pomoći u medicinskoj opremi koja svakodnevno dolazi u Sandžak. Bošnjačko nacionalno vijeće izražava nadu da će ljekari iz Bosne i Hercegovine pomoći svojim kolegama u Sandžaku u borbi protiv virusa te da će se kriza zdravstvenog sistema u Sandžaku brzo prevazići”, navodi se u saopćenju BNV-a.

Izvor: Anadolija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here