Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) predala je izbornu listu za parlamentarne izbore koji će u Crnoj Gori biti održani 30. augusta.

BS na izbore izlazi samostalno, pod sloganom “Bošnjačka stranka-Ispravno-Rafet Husović”.

Bošnjačka stranka je Državnoj izbornoj komisiji dostavila nešto preko 5.500 prikupljenih potpisa podrške, saopćeno je iz te stranke.

Kandidat za poslanika Ervin Ibrahimović kazao je nakon predaje liste da će BS sigurno povećati broj mandata.

“Očekujemo snažniju podršku građana. Takođe, uvjereni smo da će Bošnjačka stranka biti važan faktor u budućoj vlasti u Crnoj Gori, jer smo do sada ispravno vodili našu politiku”, istakao je Ibrahimović.

Foto: Bošnjačka stranka

Kazao je da lista BS posebno daje prednost mladim ljudima i ženama, navodeći da se među kandidatima za poslanike nalaze ljudi koji su poznati i priznati u svojim krajevima gdje žive Bošnjaci.

“Uvjeravam vas da će BS nastaviti da korača ispravno kao i do sada. Želimo da živimo u onoj Crnoj Gori koja daje prednost građanskom društvu, u nezavisnoj, multietničkoj, multivjerskoj, evroatlantskoj Crnoj Gori. To se do sada pokazalo kao jedini ispravan put”, istakao je Ibrahimović.

Poručio je da su najvažniji izazovi u budućnosti politička stabilnost i ekonomski razvoj, i zato je važno da građani 30. augusta izađu na glasanje i daju glas Bošnjačkoj stranci, jer to je jedino ”ispravno”.

Na izbornoj listi nalaze se imena 81 kandidata.

Foto: Bošnjačka stranka

Izvor: Anadolija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here