Roditelji, amidža i tetka mlade Bosanke, kojoj su obrijali glavu jer se viđala sa Srbinom, osuđeni su danas u Francuskoj na godinu dana zatvora uslovno.

Sud u gradiću na istoku Francuske odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francusku teritoriju roditeljima 17-godišnjakinje, prenosi portal Indeks.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inostranstvu, jer je podsjetila na sudbinu hiljade obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije.

Djevojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a amidža obrijao.

Roditelji, amidža i tetka priznali su “tek jedan ili dva šamara” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

“Roditelji su me tukli rukama i nogama”, izjavila je mlada djevojka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Dvije nedjelje provela u bolnici zbog slomljenih rebara i hematoma

Članovi njene porodice poriču tu verziju i tvrde da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

Međutim, to objašnjenje, uz ozbiljan nalaz ljekarskog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je djevojka provela dvije sedmice u bolnici, sudijama nije bilo dovoljno uvjerljivo.


Broj pregleda:
51
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here