Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da lokalna samouprava ne krije podatke o broju preminulih od kovida u ovom gradu i da će uskoro biti formirana nezavisna komisija koja će utvrditi tačan broj i obavijestiti javnost.

On je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije kazao da Gradska uprava ne želi ništa da krije i da joj je cilj da se objelodani istina o svim dešavanjima tokom epidemije.

“Ovo je mali grad, svi znamo šta se dešava, imamo rođake ili prijatelje koji su preminuli. Zbog istine o broju umrlih formiraćemo nezavisnu komisiju koja će to utvrditi, a činiće je predstavnici nevladninih organizacija, medija, vjerskih zajednica, političkih strana i drugih ustanova”, najavio je Biševac.

On nije želio da odgovara na kritike javnosti i političkih partija da je gradska vlast prikrivala podatke o broju oboljelih i umrlih rekavši da će “biti vremena da se sve ispita, analiziraju greške i utvrdi odgovornost”.

Članovi Štaba konstatovali su da je situacija u Novom Pazaru i dalje teška, ali stabilna, uz poziv građanima da se i u narednom periodu pridržavaju svih propisanih mjera, uz ostvarivanje što manje kontakata.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here