Virus korona je nepredvidiv, ali država čini ogroman napor da vakcinacijom izađe kao pobednik. Ako se to dogodi, Kros RTS-a će imati izgled iz 2019. godine. U protivnom, zadržaće format iz 2020 – Kup gradova.
Termin za realizaciju sva tri takmičarska dela ostaje jesen 2021, a za obrazovne segmente na raspolaganju je period od 15. aprila do 30. novembra. Takođe, ostavljena je mogućnost i održavanja kampa u Leskovcu od 23. do 30. decembra ove godine.
To je zaključak sastanka koji je danas održan u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), a kojim je predsedavao resorni ministar i prvi potpredsednik Vlade Srbije Branko Ružić.
“Više od 90 odsto takmičara su đaci i predškolci. Za 30 godina, na Krosu RTS-a ciljem je prošlo više od sedam i po miliona trkača. To je rezultat za Ginisa, ali i za ponos Srbije”, rekao je osnivač i direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević.
Uz MPNTR, stožer Krosa RTS-a je i Ministarstvo omladine i sporta koje je, preko Srpskog atletskog saveza, već opredelilo finansijska sredstva za 2021. godinu jer se radi o strategijski važnom takmičenju za razvoj školskog i vrhunskog sporta.
Svojim prisustvom i sugestijama, izgled Krosa RTS-a za 2021. oblikovali su i posebni savetnik MPNTR Zoran Kistić, vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i njegov pomoćnik Rastko Janković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Opštine Rekovac Aleksandar Đorđević, zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić, zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević, gradski većnik Sombora Antonija Nađ, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić, direktor Matematičkog instituta SANU Zoran Ognjanović i Zoran Radosavljević i direktori poljoprivrednih škola u Svilajncu i Rekovcu Zoran Ognjanović i Zoran Radosavljević .
krosrts.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here