Gradonačelnik Novog Pazara je najavio da će protiv funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admira Muratovića podnijeti tužbu zbog, kako je rekao, izrečenih neistina.

On je medijima dostavio medicinsku dokumentaciju – brzi test od 15. juna koji pokazuje da nije pozitivan na korona virus, kao i nalaz da tog dana nije imao promjene na plućima.

Da je pozitivan, pokazao je PCR test od 23. juna, kada mu je i konstatovana upala pluća.

“Posljednja četiri dana nisam učestvovao u kampanji, izolovao sam se, nisam bio na glasanju i nisam proslavljao pobjedu. Izrečena optužba Admira Muratovića je notorna laž i ne bih se time bavio, ali sam zbog javnosti primoran da podnesem tužbu protiv njega i cio slučaj predam pravosudnim organima”, izjavio je Biševac.

Negativan nalaz bio mu je 11. jula.

Muratović je Biševca jučer optužio da je priznao da je bio pozitivan na korona virus 15. juna i da je krijući to “počinio zločin s predumišljajem”.

“Teško onome ko na ovoj temi pokušava zaraditi političke poene. Mi imamo prvog čovjeka u gradu koji kaže da je 15. juna bio kovid pozitivan i koji je odgovoran za 300 života”, izjavio je Muratović.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here