Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek rekao je danas u Novom Pazaru da taj grad mnogo ulaže u razvoj sporta i da ima odličnu infrastrukturu.
“Gradonačelnik (Nihat Biševac) ima veliko razumevanje za sport i sportiste. Izvanredno sarađujemo u poslednje četiri godine, otkako sam na čelu SSS, ali želimo da to još ojačamo. Nova predsednica pazarskog Sportskog saveza Amela Terzić nedavno nas je posetila i sada smo tu da pričamo o brojnim akcijama koje sprovodimo zajedno. Verujem da će Novi Pazar uskoro postati i učesnik Seoskih sportskih igara”, rekao je Štefanek.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da je to grad sporta i mladih i da je u prethodnom periodu stvorena sportska infrastruktura koja je među najboljima u Srbiji.
“Cilj je da ojačamo trenerski kadar i rad sa mlađim kategorijama. Pričali smo i o otvaranju kancelarije Zavoda za sport jer mi smo regionalni centar i želimo da se sto više mladih bavi sportom. Imo čak pet superligaša, uspešne atletičare i takmičare u borilačkim sportovima. Hoćemo da tako i ostane, ali i dodatno da unapredimo saradnju sa SSS po pitanju infrastrukture i školskog sporta”, istakao je Biševac.
Predsednica novopazarskog Sportskog saveza Amela Terzić ukazala je na veliki broj kvalitetnih sportista u tom gradu i na predodređenost mladih za bavljenje sportom.
“Kao gradski sportski savez, nismo u mogućnosti da im pružimo sve što želimo, pa zbog toga imamo dobru saradnju i podršku od SSS i gradonačlenika Biševca. Nadam se da ćemo mladim sportistima na taj način pružiti sve što je neophodno da dalje napreduju i treniraju u punom kapacitetu”, kazala je Terzićeve.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here