Uz finanasijsku pomoć Republike Turske, Bošnjačko nacionalno vijeće obezbedilo je udžbenike za učenike prvog razreda koji su se opredelili za nastavu na bosanskom jeziku. Roditelji se mogu prijaviti za komplet besplatnih udžbenika u prostorijama BNV-a.

Udžbenici za prvake su donacija Republikie Turske koji su odobreni na inicijativu predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, a uz koordinaciju Vijeća za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske (DEIK)

Realizaciju ove donacije će sprovoditi BNV u saradnji sa kancelarijom Turske razvojne agencije (TIKA) sa sedištem u Beogradu.

Predsednica BNV-a dr Jasmina Curić je, prilikom posete predsednika Republike Turske Srbiji oktobra 2019. godine, upoznala predsednika sa dosadašnjim rezultatima u obrazovanju na bosanskom jeziku, ali i izazovima sa kojima se BNV i Bošnjaci sočavaju tokom procesa implementacije obrazovanja na bosanskom jeziku u Srbiji.

BNV još jednom poziva roditelje bošnjačke nacionalnosti da svoju decu upišu u nastavu na bosanskom jeziku jer time štite nacionalni, kulturni i jezički identitet svoje dece i svog naroda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here