Opštinski odbor SNP-a Berane najoštrije je osudio taj vandalski čin, uz tvrdnju da grafiti dolaze iz “DPS kuhinje”, prenosi portal CdM.

U saopštenju se ističe da je reč o već oprobanim udbaškim metodama iz mračnih 90-tih, kada su, kako je navedeno,”pod okriljem mraka ostavljali slične poruke kako bi zaplašili naše uvažene komšije Muslimane i Bošnjake zbog ubiranja političkih poena za DPS”.

SNP je pozvao Bošnjake i Muslimane da ne nasjedaju na te provokacije jer oni sa pravoslavnim stanovništvom nikada nisu imali bilo kakav problem.

SNP je zatražio od tužilaštva da hitno reaguje i pronađe počinioce, s obzirom na to da postoje nadzorne kamere na mjestima gdje su ispisani sramni grafit.

Odbornica DF-a u Beranama Jelena Božović takođe smatra da je adresa za grafite beranski DPS.

“Pola godine traju mirne litije u Beranama i niko do sad nije bio provociran niti na bilo koji način ugrožen, to je ono što Milu Ðukanoviću remeti sve planove”, rekla je Božovićeva.

Bošnjačka stranka najoštrije je osudila nacionalističke poruke upućene muslimanima u Beranama i zatražila adekvatnu reakciju nadležnih organa.

“Grafiti ovakve sadržine nikako ne smiju poremetiti dobre, prijateljske i komšijske odnose koje Bošnjaci gaje sa svojim komšijama drugih vera i nacija”, istaknuto je u saopštenju Bošnjačke stranke u Beranama.

Izvor: Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here