Reprezentativac Srbije u biciklizmu Nermin Ćatović zauzeo je 70. mesto u trećoj etapi od Bijeljine do Vlasenice, pretposlednjoj na 15. Međunarodnoj trci Beograd – Banjaluka sa koeficijentom Svetske biciklističke unije od 2,1.
Posle 124,1 kilometra, osamnaestogodišnji Novopazarac imao je 4:47 minuta slabije vreme od etapnog pobednika Danijela Ojera iz austrijskog Graca, odnosno Australijanca Sajrusa Monka iz irskog Ivopro rejsinga i  Estonca iz poljskog tima Mazovija Mihkela Rajma na drugom i trećem mestu.
Ćatović je trenutno 70. u generalnom poretku sa 5:07 minuta zaostatka za vodećim Justinom Volfom iz nemačkog tima Bajk Ejd.
Istovremeno, Ćatović je 15. među mladim biciklistima sa 4:47 minuta kašnjenja za najboljim u toj kategoriji Lukašem Kubišem iz slovačke Dukle iz Banske Bistrice.
Na drugoj i trećoj poziciji u ukupnom plasmanu posle tri etape su Patrik Štos iz poljskog Vostera i Rajm sa četiri, odnosno 10 sekundi zaostatka za Volfom.
Uoči 163,5 kilometara duge četvrte i poslednje etape od Prijedora do Banjaluke, koja je na programu u nedelju, u karavanu je ukupno 146 vozača iz 24 tima.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here