Asmir Kolašinac, evropski šampion u dvorani i osvajač bronzane medalje na otvorenom, napisao je potresnu poruku ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru povodom kritične zdravstvene situacije u Sjenici.

“Poštovani ministre Lončar,

Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije.

Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško oboljelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio. Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen. Interno odjeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odjeljenje, a pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi. S obzrom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo djeluje”, poruka je koju je Kolašinac poslao ministru.

Kako je trofejni bacač kugle objavio na svom Facebook profilu, Lončar je uzvratio porukom:

“Apsolutno vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno.”

Kolašinac je potom saopćio da će u subotu, do 22 časa, svi pacijenti iz Sjenice za koje postoji medicinska indikacija, biti transportovati za Opštu bolnicu Novi Pazar, o čemu ga je, kako je naveo, obasvijestio doktor Đerlek.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here