Armin Sinančević uspio je da se kvalifikuje u finale Evropskog prvenstva u dvorani u Poljskom gradu, Torunj. On je kuglu najdalje bacio 20.29 metara, i zauzeo sedmo mjesto od ukupno 13 takmičara.
“Najvažnije mi je da sam prošao kvalifikacije, i ušao u finale u veoma jakoj konkurenciji, što se i pokazalo u kvalifikacijama. Sada mi je cilj da se oporavim i odmorim za vecerašnje finale”, izjavio je Sinančević.
Boško Kijanović trčao je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 m na Evropskom dvoranskom prvenstvu i svoj nastup zavrsio na 4. mjestu u grupi rezultatom 47,89 s. U ukupnom plasmanu on je zauzeo 37. mjesto.

“Nisam zadovoljan. Bilo je previše guranja na ulasku u 200 m, što me je poremetilo, u drugom krugu je bilo kasno da vratim izgubljeno vrijeme. Sve u svemu lepo iskustvo za mene i ono što me očekuje u narednom periodu”, rekao je Boško.
Maja Ćirić završila je svoje takmičenje na Prvenstvu Evrope u dvorani, šestim mjestom u kvalifikacijama sa 53,38 s.
“Zadovoljna sam rezultatom, jer sam trčala u drugoj stazi, i istrčala najbolji rezultat sezone što je bio prvi cilj i ovo je moj najbolji rezultat na velikim takmičenjima u dvorani. Sada se fokusiram na ispunjavanje norme za OI u Tokiju”, dodala je Maja.
Našu zemlju večeras očekuju dva finala: Lazar Anić boriće se za medalju u skoku udalj od 20.20 h, a Armin Sinančević će bacati kuglu od 20.35 h.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here